Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), adını gururla taşıdığı Milli Mücadele Kahramanı Sütçü İmam’ı, vefatının 97. yılında Çınarlı (Bektutiye) Cami bahçesinde yer alan kabri başında andı.
Çınarlı (Bektutiye) Cami bahçesini dolduran Kahramanmaraş protokolü, KSÜ personel ve öğrencileri, inancından aldığı güçle namusuna el uzatan düşman karşısında kahramanca duran Sütçü İmam’ı dualarla andı. Sütçü İmam ve milli mücadele kahramanlarının ruhu için İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları; Öğr. Gör. Arif Yücel, Öğr. Gör. Ahmet Görüzoğlu, Öğr. Gör. Abdussamed Söyler ve Öğr. Gör. Cafer Yerlikaya tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilirken Cuma namazı sonrasında ise Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Genç tarafından dua yapıldı.
Garnizon Komutanı Tnk. Alb. Emin Mehmet Terzioğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Niyazi Can, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, üniversite personel ve öğrencileri ile vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen Anma programı kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör bir konuşma gerçekleştirdi.
Milli Mücadelemizde önemli ve önde gelen şehrimizin sembol isimlerinden biri olan Sütçü İmam’ı rahmetle anarak konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, “Attığı kurşunla bağımsızlık mücadelemizi başlatan çok değerli büyüğümüz Sütçü İmam’ı ölüm yıldönümünde anıyoruz. Şunu memnuniyetle belirtmek istiyorum ki Sütçü İmam’ın adını taşıyan üniversitemizin bu programı çok önemli buluyoruz. Biz kadim bir tarihin, kadim bir medeniyetin evlatlarıyız. Ecdadımız bizlere bu vatanı bu şehri bağışlamıştır. Bizim görevimiz ecdadımızın bağışladığı bize hediye ettiği bu vatanı, bu toprakları, bu değerleri gelecek nesillere aktarmaktır.” dedi.
Milletimizin Sütçü İmam ruhuna sahip evlatlar yetiştirilmeye devam ettiğini ifade eden Başkan Güngör, “Ömer Halisdemir bu örneklerden biridir. Hiç çekinmeden silahını çekip o hainlere karşı durmuştur. Yakın tarihimizde de görüyoruz, hatta şu an yaşıyoruz bu vatan evlatları sınır ötesinde ve sınırı içerisinde hiç gözünü kırpmadan ve kendi canını düşünmeden vatan millet uğruna kurşun atıyor. Bunlar değerdir, bunların hepsi Sütçü İmam’ın anısının yaşatılmasıdır.” şeklinde konuştu.
Milli Mücadele kahramanı Sütçü İmam’ı rahmet ve şükranla anarak konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ise, “Kahramanmaraş tarihi boyunca farklı etnik kökene sahip insanları bir arada yaşadığı hoşgörü ikliminin hâkim olduğu kadim bir şehir. Kahramanmaraş istiklal ve istikbaline karşı bir tehdit olduğunda da buna yiğitçe karşı duran bir şehirdir. Kahramanmaraş kalesinde başka bir bayrak dalgalanırken ‘Bayraksız namaz kılınmaz.’ diyen ve kaleye şanlı bayrağını diktikten sonra namaza duran bir şehir. Kahramanmaraş namusuna el uzatan hainlere geçit vermeyen, kadını, erkeği, çocuğuyla Milli Mücadelede görev almış kahraman bir şehir. Bu kahraman şehirde Milli Mücadele fitilini ateşleyen Sütçü İmam’ın adını üniversite
olarak gururla taşıyoruz. Üniversite olarak bu ruh ve bu ahlakta öğrenciler yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.
Sütçü İmam başta olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarını ve bütün şehitlerimizi rahmetle yâd eden, gazilerimize şükranlarını sunan Rektör Can, yurt içinde ve yurtdışında terörle mücadele görevi yürüten kahraman güvenlik güçlerimize muvaffakiyetler diledi.
Program çerçevesinde Sütçü İmam’ın torunu Dr. Alaaddin Türkkorur da bir konuşma yaparak anma programını düzenleyen başta Rektör Prof. Dr. Niyazi Can olmak üzere KSÜ ailesine teşekkürlerini sundu.
Yapılan konuşmalar ve edilen duaların ardından KSÜ Rektörlüğü tarafından anma programına katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Sütçü İmam’ın kabri başındaki törenin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Ulu Camii meydanına kadar anma yürüyüşü gerçekleştirdi.