‘TUZU KURU’ OLMAYAN CEMİYET BAŞKANI: SERKAN ERCÜMENT KUZU - Maraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika HaberleriMaraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 19:25

‘TUZU KURU’ OLMAYAN CEMİYET BAŞKANI: SERKAN ERCÜMENT KUZU

‘TUZU KURU’ OLMAYAN CEMİYET BAŞKANI: SERKAN ERCÜMENT KUZU
Son Güncelleme :

14 Kasım 2021 - 18:30

‘Tuzu kuru’ olmayan cemiyet başkanı: Serkan Ercüment Kuzu

Geçen 20 Eylül’de yapılan olağanüstü kongreyle üç aday arasından Kahramanmaraş Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti başkanlık görevine seçilen Serkan Ercüment Kuzu, seçimde verdiği vaatler doğrultusunda Kahramanmaraş’ta bir ilki gerçekleştirdi.

Başkanlık yarışında, mesleki açıdan etik olmayan yollara tevessül etmeyerek, gazetecilik ilkeleri ekseninden ayrılmadan, kısacası bileğinin gücüyle çalışarak başkanlık koltuğuna oturan Serkan Ercüment Kuzu, can çekişmekte olan Kahramanmaraş medyasına bir renk ve heyecan katacak gibi görünüyor.

2008’den bu yana, medya sektöründe fiilen çalıştığım dönemde, yakından tanıma fırsatı bulduğum Başkan Kuzu’nun, yeni görevinde ilkeli, gayretli ve tavizsiz tutumundan dolayı, imkânlar nispetinde -bugüne kadar olan mesleki çalışmalarında olduğu gibi- yeni başarılara imza atacağına dair olan umudum artıyor.

Ulusal medya bile birçok ekonomik ve siyasi problemlerle boğuşmaktayken, elbette yerel medyada ayakta kalmaya devam etmek ve görev yapmak daha çok fedakârlık ister. Tabiî ki zorlukları aşmak da ancak koordineli çalışma ve uyumlu ekip arkadaşlarıyla mümkündür.

Kahramanmaraş’ta, medya alanında çalışanların kurduğu birkaç gazeteciler cemiyeti mevcuttur. Fakat diğer cemiyetlerin bir kısmı, başkanlarını ‘tuzu kuru olan’dan seçmiş durumdalar. Bu ‘tuzu kuru’ olan başkanlar da, sadece başkanlık titrini kullanıyorlar. Medya çalışanlarının sorunlarına yönelik herhangi bir efor sarf ettiklerine rastlayamazsınız. Biraz hamaset kokan projeleri dillendirmeye çalışırlar, o kadar. Oysa proje yapmaktan daha öncelikli olanı, üyelerinin sorunlarını çözüme kavuşturmaktır.

Başka sektörlerdeki ‘şirketlerinde patron’, emekçilerinin değer kattığı basında da ‘başkan’ olan bu kişiler, ticari kuruluşlarından başını kaldırıp da medya mensubunun, ekonomik zorluklardan nasıl kıvrandıklarını görmeye vakitleri bile yok.

Daha doğrusu, bilinen realitedir ki para sayan elin, kalem tutmaya vakti olmaz.

İşte, gazeteciler cemiyeti başkanlığını, bir atlama taşı olarak kullanan bu ‘patron başkanlar’ın aksine Kahramanmaraş Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti başkanlık görevine seçilen Serkan Ercüment Kuzu’nun ajandasında sadece gazetecilik vardır. Başka sektörlerde iştigal ettiği herhangi bir faaliyeti ya da işi yok. Varsa yoksa gazeteciliktir işi. Bu yüzdendir ki, mesleğinde muvaffak olmakta ve her kesimden de takdir toplamaktadır.

…Veee başkan Kuzu, ilk defa Kahramanmaraş’ta, bir cemiyet yeri açtı. Bu, Kahramanmaraş’ta bir ilktir. Diğer hiçbir medya sivil toplum kuruluşunun bağımsız bir yeri yokken Başkan Kuzu bunu gerçekleştiren ilk kişi oldu.

Gazetelerin, devlet eliyle birleştirildiği (ticari kuruluşların devlet eliyle ortaklaştırıldığı), basının ‘kategorize’ edildiği, suni gündemin medyaya malzeme edildiği bir ortamda ve dönemde, başkan Kuzu ve ekibine kolaylıklar dilerim.

Ramazan AYDIN

ramazanaydin4402@gmail.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam