Kahramanmaraşlı Milli atıcı Yusuf Dikeç dünya gündemine oturdu - Maraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika HaberleriMaraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika Haberleri

19 Eylül 2024 - 16:06

Kahramanmaraşlı Milli atıcı Yusuf Dikeç dünya gündemine oturdu

Kahramanmaraşlı Milli atıcı Yusuf Dikeç dünya gündemine oturdu
Son Güncelleme :

01 Ağustos 2024 - 10:20

Paris Olimpiyat Oyunları’nda, 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde yarışan Kahramanmaraşlı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç, gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Dikeç’in, kulaklıksız şekilde sahneye çıkarak tek eli cebinde atış yapması, dünya gündeminde geniş yankı buldu.
Atıcılıkta Tarihi Başarı
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan’dan oluşan Türk atıcılar, 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde Türk spor tarihine adlarını yazdırdı. Elemelerde 582 puanla birinci olan ve olimpiyat sıralama rekorunu egale eden bu ikili, finalde Sırbistan ile karşılaştı. Son atışlarda 16-14 yenilerek gümüş madalya kazanan Türk sporcular, Türkiye’ye atıcılıktaki ilk olimpiyat madalyasını getirdi.
Dikeç’in İlginç Performansı
Milli atıcı Yusuf Dikeç, Paris 2024 Olimpiyatları’nda 5. kez mücadele etti. Önceki dört olimpiyatta madalya kazanamayan Dikeç, bu kez hedefe ulaşarak büyük bir başarı yakaladı. Rakiplerinin aksine, kulaklık kullanmadan ve tek eli cebinde atış yaparak dikkati çekti. Bu alışılmadık performansı, uluslararası arenada geniş bir ilgi topladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.