Kahramanmaraş’ta Yurt Sorunu Çözülüyor: 1000 Kişilik Kız Yurdu Açılıyor - Maraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika HaberleriMaraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika Haberleri

19 Eylül 2024 - 16:45

Kahramanmaraş’ta Yurt Sorunu Çözülüyor: 1000 Kişilik Kız Yurdu Açılıyor

Kahramanmaraş’ta Yurt Sorunu Çözülüyor: 1000 Kişilik Kız Yurdu Açılıyor
Son Güncelleme :

12 Eylül 2024 - 10:12

Kahramanmaraş’ta üniversite öğrencilerinin yurt ihtiyacını gidermek için önemli bir adım atıldı. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve AK Parti yerel teşkilatlarının girişimleri sonucunda, şehir merkezinde bulunan bir binanın 1000 kişilik kız öğrenci yurdu olarak kullanılmasına karar verildi.

AK Parti Kahramanmaraş yerel teşkilatları tarafından yapılan açıklamada, yeni yurt binasının Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesinde hizmet vereceği duyuruldu. Açıklamada, “KYK’mızın yeni yurt binasının üniversiteli kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadesi yer aldı. Yurt binasının açılmasıyla birlikte şehirdeki kız öğrenci yurt kapasitesinin artırılması hedefleniyor.

Öğrencilerin Barınma Sorununa Kalıcı Çözüm
Yapılan bu düzenleme ile birlikte, Kahramanmaraş’ta özellikle üniversite öğrencileri arasında yaşanan yurt sıkıntısının önemli ölçüde hafifletilmesi bekleniyor. AK Parti’nin yerel yöneticileri ve belediye yetkililerinin iş birliği ile gerçekleşen bu girişim, hem öğrenci ailelerini hem de şehirdeki eğitim hayatını olumlu yönde etkileyecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.