Kadınların El Emeği Ağustos Fuarı’nda - Maraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika HaberleriMaraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika Haberleri

26 Mart 2026 - 15:11

Kadınların El Emeği Ağustos Fuarı’nda

Kadınların El Emeği Ağustos Fuarı’nda
Son Güncelleme :

09 Ağustos 2025 - 21:40

Yıl içerisinde Büyükşehir Belediyesinin kurslarında eğitim alan kadınlar, ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri Geleneksel Ağustos Fuarı’nda hem ziyaretçilere tanıtıyor hem de satışını gerçekleştirerek aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Geleneksel Ağustos Fuarı, bu yıl da kültürel mirasın, yöresel lezzetlerin ve el sanatlarının buluşma noktası olmaya devam ediyor. Şehrin dört bir yanından ziyaretçilerin ağırlandığı fuarda, en çok ilgi çeken bölümlerden biri ise Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü ile kadın kooperatiflerinin standı oldu. Fuarda, Kadın ve Aile Şube Müdürlüğünce yıl boyunca düzenlenen kurslarda eğitim alan kadınların el emeği göz nuru ürünleri sergileniyor. Yöresel dokuma, el işçiliği, sim sırma, mefruşat, ahşap boyama ve birçok geleneksel zanaat ürününün yer aldığı stant, ziyaretçilerin hem gözünü hem de gönlünü kazanıyor. Kadınlar, burada yalnızca eserlerini tanıtmakla kalmıyor; satışını da gerçekleştirerek aile bütçelerine katkı sağlıyor. Bu sayede hem üreten kadınların emeği ekonomik değere dönüşüyor hem de yerli el sanatları geniş kitlelere tanıtılıyor. Fuar alanındaki bu özel stant, hem kadın girişimciliğinin desteklenmesi hem de Kahramanmaraş’ın kültürel değerlerinin yaşatılması açısından önemli bir örnek oluşturuyor.

“Kadınların El Emeği Ürünler Fuarda Yoğun İlgi Görüyor”

Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü Proje Sorumlusu Ayşe Deniz, fuara katılımın kadınlar açısından önemine dikkat çekti. Deniz, “Yıl içerisinde düzenlediğimiz kurslarda eğitim alan kadınların ürettiği ürünlerin tanıtımı için Geleneksel Ağustos Fuarı’nda yerimizi aldık. Kadınlarımız el emeği göz nuru ürünlerini burada sergiliyor. Ayrıca bu ürünlerin satışını da yaparak gelir elde ediyorlar. Standımıza gösterilen ilgiden son derece memnunuz. Ziyaretçilerimiz ürünleri çok beğeniyor ve ilgi gösteriyor. Bu da kadınları daha da motive ediyor” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.