Kahramanmaraş’ta Mesleki Eğitimde Sanayi İş Birliği - Maraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika HaberleriMaraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika Haberleri

27 Ocak 2026 - 18:44

Kahramanmaraş’ta Mesleki Eğitimde Sanayi İş Birliği

Kahramanmaraş’ta Mesleki Eğitimde Sanayi İş Birliği
Son Güncelleme :

18 Ocak 2026 - 15:38

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ile Kızılay iş birliğinde, Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojisi Alanı bünyesinde Elektrik Ark Kaynağı Geliştirme ve Uyum Kursu düzenleniyor.

Metal teknolojisi alanında gerçekleştirilen ve kamuoyunda kaynakçılık olarak bilinen kurs, sanayi–okul iş birliğini güçlendirmeyi ve sektördeki ara eleman ihtiyacına katkı sunmayı amaçlıyor. Toplam 8 hafta olarak planlanan eğitimler, Metal Teknolojisi Alanı öğretmenleri tarafından uygulamalı olarak veriliyor.

Kurs kapsamında kursiyerlere; elektrik ark kaynağı ile yatay, yan duvar ve tavan pozisyonlarında farklı kaynak birleştirme teknikleri öğretiliyor. Eğitim sürecine ayrıca Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesinden iki akademisyen de destek veriyor.

Metal Teknolojileri Alan Şefi Mesut Korkmaz, kursun önemine dikkat çekerek, “Bu eğitimlerle hem sanayimizin nitelikli iş gücü ihtiyacına katkı sağlamayı hem de kursiyerlerimizi iş hayatına hazır bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Hayat boyu öğrenme anlayışıyla yürütülen kursun, gelişen teknolojiyi takip edebilen ve öğrendiklerini sahada uygulayabilen bireylerin yetişmesine katkı sunması hedeflenirken, ilimiz sanayisine de önemli bir insan kaynağı desteği sağlaması bekleniyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.