BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ PROBİYOTİKLERLE GÜÇLENDİRELİM! - Maraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika HaberleriMaraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 11:58

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ PROBİYOTİKLERLE GÜÇLENDİRELİM!

Son Güncelleme :

08 Kasım 2021 - 8:15

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ PROBİYOTİKLERLE GÜÇLENDİRELİM!

Kış mevsiminin gelişi ile beraber düşen bağışıklık sistemi, yavaşlayan metabolizma ve depresif hale ruh haline ilaç gibi gelecek bir konudan bahsedeceğiz sizinle.

PROBİYOTİKLER!


Probiyotikler sağlığımızı destekleyen, vücudumuzda bizimle beraber yaşayan dost bakterilerdir. Beslenme tarzımız, yaşam koşullarımız, stres durumumuz ve genetik olarak aktarılan bağırsak floramız; vücudumuzda yaşan bu dost bakterin sayılarını, çeşitlerini etkilemektedir. Bu dost bakterilerin çoğalmasını sağlamak için yapabileceğimiz şeyler elbette var!


PROBİYOTİKLERİN VÜCUDUMUZA ETKİLERİ


Bağışıklık sistemimizi güçlendirir.
Bağırsak sağlığımızı korur.
Duygu durumumuzu iyi yönde etkiler. Bizi depresyon ve anksiyeteden koruyarak ruh halimizi olumlu açıdan destekler.
Belirli alerjilere ve özellikle egzamaya iyi gelen mikroorganizmalardır.
Kilo vermemizi sağlar.


PROBİYOTİKLER ÖZELLİKLE KİMLER İÇİN FAYDALI?


Vücudumuzda yaşayan bu dost mikroorganizmaların varlığını yaş, genetik, ilaç kullanımı, stres, sigara içimi, egzersiz sıklığı ve beslenme alışkanlıkları etkileyebilir.
Mide ve bağırsak sistemindeki bakteri dengesinin bozulması ishale, gastroenterit, kabızlık, huzursuz bağırsak sendromu, ülseratif kolit, alerjiler ve bazı kanser türlerine zemin hazırlayabilir. Bu sağlık problemlerinde probiyotik destek kullanmak hastalığın iyileşme sürecine katkı sağlar. Bunun yanı sıra hipertansiyon, obezite, karaciğer yağlanması gibi problemi olan kişilerde probiyotik desteği olumlu etkiler yaratabilir.


PROBİYOTİK BESİNLER NELERDİR?


Ev yapımı yoğurt, kefir, lahana turşusu, pancar, salatalık turşusu, yayık ayranı, süzme peynir, tarhana, şalgam ve boza, sağlıklı probiyotik besinlere örneklerdir.


PROBİYOTİK TAKVİYE ALACAKLARA DİKKAT!


Probiyotikleri besinlerle ya da takviye olarak probiyotik bakteri içeren kapsül, şase şeklinde alabiliriz. Eğer bu şekilde dışarıdan takviye şeklinde almak istiyorsanız mutlaka bir uzman yardımıyla, önerisiyle almalısınız. Çünkü her probiyotiğin fonksiyonu farklıdır, her probiyotik herkese uymaz. Ve içerisinde yeterince probiyotik bakteri bulunması gerekir.


Diyetisyen ve Yaşam Koçu
AYGÜL KEKEÇDİL
akekecdil@gmail.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Ezgi Nilay Demirel Kasım 8, 2021 / 17:24 Cevapla

👏👏👏👏

Ezgi Nilay Demirel Kasım 8, 2021 / 17:24 Cevapla

🖤👏

reklam