Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kahramanmaraş’ta - Maraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika HaberleriMaraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika Haberleri

14 Kasım 2024 - 04:44

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kahramanmaraş’ta

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kahramanmaraş’ta
Son Güncelleme :

19 Mart 2021 - 11:34

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ziyaretler kapsamında ilk olarak Onikişubat İlçesi’nde bulunan Ökkaş Gümüşer Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Okul önünde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Selçuk, öğrenci ve öğretmenlerle bir süre sohbet etti. Ardından eğitim tesislerinin açılışını gerçekleştirmek için Şehit Akif Akçadağ Anadolu Lisesi’ne hareket eden Bakan Selçuk, yapımı tamamlanan 20 okul ile 34 Tasarım Beceri Atölyesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışların ardından Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’ni ziyaret eden Bakan Selçuk, müzeyi karış karış gezerek, yetkililerden brifing aldı. Açılan okullardan canlı bağlantılarında yapıldığı programa; Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Habibe Öçal, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ile kurum müdürleri ve okul yöneticileri katıldı.


“ÇOCUKLARIMIZIN ÇOK DAHA İYİ İMKÂNLARDA EĞİTİM GÖRMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Açılış programında birbirinden önemli açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Şehidimizin adını alan bu okulumuzda onun hatırasıyla inşallah binlerce çocuğumuz yetişecek. Çocuklarımızın çok daha iyi imkânlarda eğitim görmesi, öğretmenlerimizin çok daha güzel mekânlarda çalışması ve daha verimli olabilmesi için elimizden ne gelirse yapmaya gayret ediyoruz. Kahramanmaraş’ta bulunmamızın maksadı da budur. Kahramanmaraş’ın güzide okullarında daha verimli bir eğitimi nasıl hayata geçirebiliriz? Kentin eğitim problemleri ile ilgili neler yapabiliriz? Eğitimi daha da geliştirebilmek için hangi programları hayata geçirebiliriz? Bunların istişaresini yapıyoruz. Çeşitli planlamaları da sürdüreceğiz.

“TASARIM VE BECERİ ATÖLYELERİNİN YÜZLERCESİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”
2023 eğitim vizyonu belgesinde 2 yıl önceden de belirtildiği gibi uzaktan eğitim dünyanın geleceğinde çok önemli bir yere sahip. Salgın vesilesi ile ortaya çıkan bu uzaktan eğitim konusu bugün bizim açımızdan bir başka önem taşıyor. Okullarımızın değişim ve dönüşümünü, daha ileriye götürmek için krizi fırsata çevirmek, dezavantajı, avantaja çevirmek noktasında bir katkısı oluyor. 15 Şubat’tan itibaren Iğdır, Çorum, Sakarya, Edirne, Zonguldak’ta ve birçok ilimizde açılış törenlerini peş peşe yapıyoruz. Binlerce dersliğimizi, çocuklarımızın öğretmenlerimizin hizmetlerine açıyoruz. Bu arada tasarım ve beceri atölyelerinden de yüzlercesini hayata geçiriyoruz. Dün de UNICEF ile birlikte tasarım beceri atölyesini açma imkânımız oldu.


“BİR ŞEYİ BİLMENİN ÖTESİ YAPABİLMEKTİR” Bugün Kahramanmaraş’ta 20 okulumuzun 34 tasarım beceri atölyesinin toplu açılışını gerçekleştireceğiz. Aralarında anaokullarının, ortaokulların, ilkokulların, ortaokulların, İmam Hatip Liseleri’nin mesleki teknik liselerinin olduğu birçok okul söz konusu. Bunlardan 10 tanesi Dünya Bankası ve Avrupa Finansman Kalkınma Bankası aracılığıyla birlikte yürüttüğümüz eğitim alt yapısını güçlendirme projesi çerçevesinde yapılıyor. Kriz zamanlarında herkes için eğitim projesi adı altında yürütülüyor. Aynı zamanda okullarımızın tefrişatı ve donanımı ile ilgilide bu proje çerçevesinde bazı hazırlıkları sürdürüyoruz. Bunun dışında bir anaokulumuz var. Türk Kızılay’ı ile birlikte açtığımız ve hayırseverimiz Sürür Kaya tarafından ‘Eğitim Hepimizin İşi’ düsturuyla açılan bir okulumuz var. Çocuklarımızın ilgilerini yeteneklerini dikkate alarak onların geleceğe dönük hayallerine hizmet etmek için ne gerekirse hep birlikte yapacağız. Bu atölyeleri ben çok önemsiyorum. Bunu 2023 eğitim vizyon belgesine koyarken de çocukları sadece kağıt kalemle çalışarak, bilen çocuklar değil de, yapabilen çocuklar olsun hedefiyle hareket ettik. Bir şeyi bilmenin ötesi yapabilmektir. Yapabilmek bizim eğitimimizin ana düsturudur. Yoksa çocuklar sadece soru çözerek te, sınavı kazanabilirler ama hayatta sorun çözemezler. Soru çözmek kolay ama sorun çözmek o kadar kolay değil. Bunun içinde atölyelerin büyük katkısının olacağına inanıyoruz.

“EĞİTİM TESİSLERİNİN ÖĞRENCİLERİMİZİN PIRILTISINI ARTIRACAK”


Açtığımız bu 20 okul, 34 tasarım beceri atölyesinin, çocuklarımızın, öğretmenlerimizin gözündeki pırıltıyı arttıracağına da eminiz. Bu atölyelerden 30 tanesi Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile yaptığımız ortak projenin bir sonucu olarak inşa edildi. Bir tasarım ve beceri atölyesinin bir çocuğun hayatını gerçekten nasıl dönüştürdüğünü binlerce kez görme fırsatı bulmuş biri olarak çocuklarımızın atölyelerde olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer çocuklarımızda beceri atölyelerinde ki öğrendiği tecrübeler olmazsa, çocukları lise son sınıfa gelir; benim ilgim nedir? Yeteneğim nedir? Hangi bölümü seçsem nereye gitsem diye hala sorularla meşgul olur. Okul öncesi dönemden itibaren çocuk, binlerce kere tecrübe ederse, deneyim sahibi olursa, deneyim kütüphanesi zenginleşir ve çocuk kendini tanıma imkânı bulur. Arkadaşlarına göre, kendisine neler yapabildiğini ve neler yapamadığını fark eder ve ona gör gelişim planı ortaya çıkar.


“ATÖLYELERDEKİ İÇERİKLER MESLEK LİSELERİNDE ÜRETİLİYOR”


Bir başka güzellikte şu. Tüm bu atölyelerde ki malzemelerin donatım içeriklerinin bizim meslek liselerinde üretilmesidir. Ben bunu çok önemsiyorum. Çünkü meslek liseleri, küresel salgın nedeniyle muhteşem bir dönüşüm yaşıyor ve bunun alt yapısını da biz geldiğimiz günden beri ısrarla vurguluyoruz. Mesleki eğitimin, ekonomi, demokrasi, kalkınma ile alakasını defalarca vurguladığımız için ortaya koyulan bazı hazırlık çalışmalarının meyvelerini de topluyoruz. Bunun daha da yüksek bir perspektifle, cumhurbaşkanımızın liderliğinde işin mali tarafının, finansman tarafının ve bunun ötesinde de uluslararası standartlar tarafının gelişmesine hizmet edeceğine gönülden inanıyoruz. Çocuklarımızla birlikte ortaya koyacağımız bütün bu çalışmaların eğitim sisteminin de dünyada ki dönüşümüne benzer bir şekilde Türkiye’nin kendi yerel ve milli ihtiyaçlarını dikkate alarak, evrensel bir bakış içerisinde dönüştürmesine katkı sağlayacaktır.”


“STANDARTLARI DAHA YÜKSEK BİR EĞİTİME HEP BERABER İMZA ATACAĞIZ”
Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nin ardından Kahramanmaraş Valiliği’ne bir ziyaret gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Vali Ömer Faruk Coşkun’dan kentle ilgili bilgiler aldı. Valilik Şeref Defteri’ni imzalamasının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Selçuk, “Bugün Kahramanmaraş’ta bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Kahramanmaraş’taki eğitimin nasıl ilerleyeceği, nasıl geliştirileceği konusunda paylaşımlarda bulunduk. Yaptığımız istişareler neticesinde bazı planlamalar ve değerlendirmeler yapacağız ve sonuç olarak inşallah hep beraber standartları daha yüksek bir eğitime hep beraber imza atacağız. Bugün Bakan Yardımcımız Mahmut Özer ile beraber Milli Eğitim Bakanlığının bütün plan ve projelerini Kahramanmaraş’ımızı hayırlı olsun.

“YATIRIM MALİYETİ 166 MİLYON TL’Yİ AŞTI”
Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ise şunları söyledi: “Kahramanmaraş olarak bugün, yatırım maliyeti 166 milyonu aşan toplamda 400 derslikli 20 okulumuzun yanı sıra 34 Kodlama – Beceri atölyelerinin toplu açılışını yapmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Yine Devletimiz, son 18 yıl içinde 6 bin 853 derslikli 527 okul, 45 Pansiyon, 25 Spor Salonu ve 45 atölyeyi de şehrimizin hizmetine sunmuştur. Açılışı yapılan okulların bir kısmında “Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi” ve “Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim Projesi” kapsamında AB desteği sağlanmıştır.

“ŞEHRİMİZDE ÖĞRENCİLERİMİZE EN GÜZEL HİZMETİ VERMEYE GAYRET EDİYORUZ”
Çok şükür gelecek kuşakların iyi bir şekilde inşası adına ilimizde Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesindeki 15 bin 479 öğretmenimiz ve bin 416 personelimizle eğitim ve öğretim alanında şehrimize hizmet veriyoruz. Malum geçen yıldan bu yana tüm dünyanın mücadele ettiği bir salgın süreci yaşıyoruz. Bu süreçte ne yazık ki öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz zorunlu olarak okullarından bir süre ayrı kaldılar. Her ne kadar eğitim öğretimde yüz yüze eğitime ara verdiğimiz bir süreç yaşamış olsak da bu süreçte devletimiz eğitim yatırımlarına ara vermeden hatta geçmiş yıllara oranla daha fazla yatırım yaparak eğitim öğretim alt yapısını güçlendirmiştir. Niyazımız odur ki inşallah bu Pandemi sürecini tez zamanda atlatıp okullarımızda öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin eğitim ve öğretime tam kapasiteyle katıldığı o özlenilen günlere kavuşuruz. Ben tekrardan Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’a ilimize hoş geldiniz diyor, yatırımlarda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.