Ali Kayası’nın İhtişamı Su Sporları ile Birleşti - Maraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika HaberleriMaraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika Haberleri

28 Eylül 2026 - 16:10

Ali Kayası’nın İhtişamı Su Sporları ile Birleşti

Ali Kayası’nın İhtişamı Su Sporları ile Birleşti
Son Güncelleme :

28 Eylül 2026 - 15:07

Büyükşehir Belediyesi, su sporları meraklılarını Menzelet ve Ali Kayası’nda bir araya getirdi. Şadalak mevkiinden suya giren sporcular, Ali Kayası’na kadar kürek çekti. Doğa ve sporun buluştuğu programda vatandaşlar Menzelet Barajı çevresini ve Ali Kayası’nı su üzerinden keşfetti.

Kahramanmaraş’ta vatandaşları sporla buluşturmak ve şehrin doğal güzelliklerini farklı etkinliklerle tanıtmak amacıyla düzenlenen “Sup Kano” etkinliği yüzlerce sporcunun katılımıyla tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi ve Maraş Sup Spor Kulübü iş birliğinde Ali Kayası’nda gerçekleştirilen programda katılımcılar kürek çekerek bölgenin doğal dokusunu su üzerinden deneyimledi. Suçatı Mahallesi’ndeki Şadalak mevkiinde suya giren katılımcılar, kürek çekerek Menzelet Barajı üzerinden Ali Kayası eteklerine ulaştı.

Doğal Güzellikler Su Üzerinden Deneyimlendi

Suya girişin ardından katılımcılar belirlenen güzergâhta Ali Kayası’na doğru yola çıkıldı. Belirlenen güzergâhta kürek çeken sporcular, bölgenin doğal çevresini su üzerinden tanıyarak unutulmaz bir deneyim yaşadı. Menzelet Barajı’nın manzarası eşliğinde gerçekleşen kürek yolculuğu, katılımcılara açık havada hareket etme ve doğayla iç içe vakit geçirme olanağı sundu.

Katılımcılar Ali Kayası’na Hayran Kaldı!

Adana’dan gelen Aytunç Darbuğa, Ali Kayası’nın doğal güzellikleri eşliğinde kürek çekmenin kendileri için keyifli ve farklı bir deneyim olduğunu söyledi. Darbuğa, “Etkinlik çok iyi ekip mükemmel. Burası adeta cennetten bir köşe. Etkinliği düzenleyen Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim” dedi. Gaziantep Sup Spor Kulübü Başkanı Hayri Göçer ise, “Her yıl Kahramanmaraş’ta bu doğa harikası Ali Kayası’nda yapılan etkinliklere katılıyoruz. Keyifli bir spor yapıyoruz ve çok eğleniyoruz. Burada güzel dostluklar yaptık ve Büyükşehir Belediyesi ile Maraş Sup Spor Kulübü’ne teşekkür ederiz” diye konuştu. Sporla doğayı bir araya getiren etkinliğin bölgenin tanıtımına da katkı sunduğunu söyleyen Seda Ay, “Bu etkinlikler her katılmamızda ayrı keyif alıyoruz. Kahramanmaraş’ın tanıtımı için burada bir sürü insanın liderliğinde güzel çalışmalar mevcut. Şehrimizin tanıtımı için böyle güzel etkinliklerin organize edilmesi çok önemli” cümlelerini sarf etti. Bir diğer katılımcı Eylül Duyan ise, “Büyükşehir Belediyemiz burada çok güzel bir etkinlik düzenledi. Katılımın yüksek olduğu bir etkinlik oldu ve hep birlikte bu anın tadını çıkartıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.