DEVA PARTİSİ BASIN İLE BİR ARAYA GELDİ - Maraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika HaberleriMaraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 08:40

DEVA PARTİSİ BASIN İLE BİR ARAYA GELDİ

DEVA PARTİSİ BASIN İLE BİR ARAYA GELDİ
Son Güncelleme :

22 Eylül 2020 - 11:58

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı İrfan Karatutlu, “Sorumluluk sahibi dürüst, akılcı, serinkanlı, sakin ve incelikli siyaset dilimizden taviz vermeyeceğiz. Birleştirici, kapsayıcı ve umut veren bir siyaset üreteceğiz” dedi.

DEVA) Partisi İl Başkanı İrfan Karatutlu ve beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri, gazetecilerle kahvaltı programında bir araya geldi. Kervanhan’da gerçekleştirilen ve katılımın oldukça yoğun olduğu programda konuşan Karatutlu,  polemikten, hamasetten ve kutup siyasetinden uzak duracaklarını söyledi. İstişare, müzakere ve çoğulcu siyaseti esas alacaklarının altını çizen Karatutlu, tüm demokratik yapılarla işbirliğine açık olacaklarını ifade etti.

Sözlerinin devamında partisinin kentteki teşkilatlanma çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Karatutlu, ayrıca Türkoğlu İlçe Başkanlığına Kazım Kuncan’ın, Ekinözü İlçe Başkanlığı’na ise İlhan Eker’in getirildiğini açıkladı.

Karatutlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu şehri en iyi biz tanıyoruz. Bu şehrin iyi taraflarını da kötü taraflarını da biz biliyoruz. Dolayısıyla gücümüzü birleştirdiğimizde iyi bir sinerji oluşturup şehrimiz için daha iyi şeyler yapabiliriz. Yeni kurulan bir partiyle bu işin daha motive olacağını düşündük. Risk alarak, cesaret göstererek bu işin içerisine girdik. Gerçekten bugün yeni bir siyasi partide olmak gerek sosyal açıdan gerek psikolojik açıdan bir takım külfetleri barındırıyor. Bu durum çağdaş demokratik sistemlerde böyle değil. Zaten ana sorun demokrasinin seviye kaybetmesiydi. Demokrasiden uzaklaşmaydı. Bununla birlikte insan hakları ve özgürlüklerinin 20-30 yıl önceki zeminden daha da kaydığını düşünüyoruz. Güvendiğimiz adalet sisteminin kişilere özel bir hale gelmesi, objektif kararlardan uzaklaşılması ve en sonunda yoğun bir şekilde yaşanılan ekonomik krizin insanların sosyal refahını hepimizin ailesine yansıyan olumsuzlukları engellemek amacıyla biz bu yola girdik.

Gerçekten uzun bir yol oldu. Benimle irtibat kurulduğunda 2020 Nisan ayıydı. O süreçten kurucu il başkanlığım açıklanana kadar yaklaşık 4 aylık bir süreçte görüşmelerimiz oldu. Benimle birlikte şehirde en az 20-30 kişiyle görüşüldü ve sonuçta 5 kişi Ankara’ya çağrıldı. Bunlarla tekrar istişare yapılarak kurucu il başkanı olarak ben, kurucu heyet olarak İmdat Bey, Hatice Hanım ve Naz Hanım görevlendirildi. Biz 19 Temmuz’da ilk toplantımızı yaptık ve aynı hafta birkaç ilçeyi gezdik. Bugün üzerinden 60 gün geçti. İl binamızı oluşturduk. Bunun yanında gönüllü ve istekli 100’ün üzerinde arkadaşlarla görüştük. Bunlar arasından da 42 tanesi ile bu yola yürümenin çok daha faydalı olabileceğini düşündük. 40’ı aşkın cesur arkadaşımızla yönetim kurulumuzu oluşturduk. 4 kişiydik. 42 olduk. İnşallah ilçelerimizi de oluşturduğumuzda 444 olacağız. Belki de 4 bin 444’lük bir teşkilat oluşturacağız. Biz buna inanıyoruz. Çünkü gerek bizim seçimimizde gerekse de yönetim kurulu seçimlerinde arkadaşlarımızı şeffaf ve demokratik kurallar içerisinde seçmeye çalıştık. Ehliyet ve liyakate önem verdik. Herhangi bir toplumsal aksaklığın olmaması için üzerinde durduk. Kimsenin ayağına gitmedik. Bu arkadaşlarımızın hepsi de Deva gönüllüsüdür. Kendileri direk yolla bize başvurdular. Bu gönüllü insanlarla yola devam etme kararı aldık.

Bizim için siyaset nedir diyecek olursanız; biz burada daha dürüst ve erdemli bir siyaset olmasının peşindeyiz. İnsanın onuruna yakışır bir siyaset olması taraftarıyız. Kimsenin dışlandığı bir siyaset istemiyoruz. Ötekileştirmeyi istemiyoruz. Önceliğin birey olmasını istiyoruz. Güvenlikçi politikalarla başka kurum ve kuruluşların öne çıkarılıp insanların devre dışı bırakıldığı güvenlikçi politikalardan uzaklaşıp bireyin öne alındığı politikalar oluşmasını istiyoruz. Bizim için öncelik vatandaşların özgürlüğü ve güvenliğidir. Çocuklarımızın gelecek kaygısı taşımadığı bir ortam işitiyoruz. Herkesin belirli standartlara eriştiği sosyal adaletin sağlanması taraftarıyız. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin üstünlüğüne dayanan özgürlükçü, katılımcı ve çoğulcu bir demokrasinin inşa edilmesi taraftarıyız.

Siyasetin özellikle son zamanlarda yaşanan dışlayıcı ve ötekileştirici dil kullanması ve siyasetin toplumumuzun bir kısmını sürekli tehdit ve beka söylemiyle sindirmeye çalışmasını hayatın her alanına hesapsızca müdahale etme isteğine itiraz ediyoruz. Herkes için iyi olan politikaların ortak akıl, istişare ve uzlaşma kültürü ile olacağına inanıyoruz. Muhakkak ki ülkemizin problemlerinin çözümünde farklı fikirleri, farklı kimlikleri, farklı inançları bir zenginlik olarak değerlendiriyoruz. Farklı görüşleri daha iyiyi bulmada bir fırsat olarak görüyoruz. Bu siyaset anlayışıyla herkesin inanç ve ibadet özgürlüğü ve yaşam tarzına saygılı olacağımızı belirtiyoruz. Dini kutsallarımızı, günlük siyasete malzeme etmeyeceğimize söz veriyoruz. Türkiye tek bir akla dar bir kadroya sığdırılamayacak kadar büyük bir ülkedir. Muhalefet kurumunu ve muhalif görüşleri bu sistemin vazgeçilmez unsurları olarak kabul ediyoruz. Bu anlayışımızın gereği olarak tüm siyasi partilerle ve tüm STK’larla diyalog kanallarımızı her zaman açık tutacağız. Doğru hedeflere ancak doğru kadrolarla ulaşabiliriz.

Demokrasi ve Atılım Partisi olarak iktidarda veya muhalefette siyasi nezaketimizi koruyacağız. Sorumluluk sahibi dürüst, akılcı, serinkanlı, sakin ve incelikli siyaset dilimizden taviz vermeyeceğiz. Birleştirici, kapsayıcı ve umut veren bir siyaset üreteceğiz. Polemik ve hamasetten kutup siyasetinden uzak duracağız. İstişare, müzakere ve çoğulcu siyaseti esas alacağız. Tüm demokratik yapılarla işbirliğine açık olacağız. Belirli aralıklarla kamuoyunu şehrimizin ve halkımızın sorunlarıyla ilgili çözüm önerilerini ve geldiğimiz aşamalar konusunda bilgilendireceğiz.”

Karatutlu’nun konuşmasının ardından yönetim kurulu üyeleri bir bir kendini tanıttı.  Bu bağlamda selamlama konuşması yapan Kurucu Üyelerden İmdat Tufan, “Belirli bir süreçten geçtik. Yaklaşık 4 ay sürdü. Ankara’da 5 kişiyle görüşmeler gerçekleşti. 4 kişinin görevlendirilmesine karar verdiler. Genel Başkanımız Ali Babacan bize çok önemli bir cümle söyledi, Babacan, “Şehrinize gittiğiniz bizim sizlere gösterdiğimiz özveriyi gösterin. Biz sizleri Kahramanmaraş’ta 700 kişilik müracaat listesinden seçtik. Sizlerde bu 700 kişilik listeyi tek tek inceleyin ve içinden liyakat sahibi insanları bulun” dedi. Bunun dışında genel merkez tarafından hiçbir şekilde müdahale edilmeyeceğini, tamamen demokrasiye uygun bir şekilde nasıl istiyorsanız o şekilde dizayn edebilirsiniz denildi. Yaklaşık 4 aydır elimizden geldiğince çalışıyoruz. Bundan sonra çalışmalarımızı arttırarak devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bir diğer kurucu üye Hatice Koç, şöyle konuştu: “Deva Partisinde benimsediğim tüm ilkeleri gördüğüm için katıldım. Uzunca bir süreç yaşadık. Teşkilatlanma için bir bir görüşmelerimizi yapıyoruz. Bizim çalışmalarımız gönüllülük esasına göre ilerliyor. Bu anlamda alana indiğimizde de kat be kat büyüyerek devam edecek.”

Kurucu üyelerden Emine Sarı ise, “Genel Başkanımız Ali Babacan önderliğinde Kahramanmaraş’ta böyle bir yönetim kurulunda olmaktan dolayı gurur duyuyorum. İnşallah vatana ve millete çok hayırlı işler yapacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam