Güven, 2023 yılına kadar yerel kalkınmayı çözmek istiyoruz! - Maraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika HaberleriMaraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 11:24

Güven, 2023 yılına kadar yerel kalkınmayı çözmek istiyoruz!

Güven, 2023 yılına kadar yerel kalkınmayı çözmek istiyoruz!
Son Güncelleme :

16 Haziran 2021 - 14:54

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, 2023 yılına kadar yerel kalkınmayı çözmek istediklerini söyledi.
Başkan Güven, “Çiftçi ektiğinin karşılığını almak istiyor. Bu yüzden katma değeri yüksek ürünlere yöneldik. Lavantanın yanına Tıbbi aromatik bitkilere yönelerek çeşitlilik kazandırdık. 2023 yılına kadar ise ilçemizdeki yerel kalkınmayı çözmek istiyoruz.”dedi.


Isparta out Afşin in!


Afşin’in değerlerinin gün yüzüne çıkmaya başladığını kaydeden Güven,“Lavanta turu için çevre illerden Isparta’ya gidenler artık ilçemize yönelmeye başladı. Bölgemizde bir algı oluşturmaya başladık. İlerleyen dönemlerde ise tüm Türkiye’den şehrimize turist gelecek. Bu büyük bir ilgi çekecektir. İlçemiz için turizmi canlandırmak için elimizden gayreti gösteriyoruz. İlçemizde mozaik alanlarıyla ilgili kazılar başlıyor. Elimizde yer tespiti yapılmış ama sonrasında üzeri kapatılmış mozaik alanları var. Burayla ilgili kültür ve turizm bakanlığının kazı çalışması başlayacak. Bu yaz bizim yazımız olacak. Rabia parkımızın içerisinde lavanta fotoğraf platosunu kurduk. Burada vatandaşlarımız doğum öncesi doğum sonrası çekimlerine gelen damat çekimlerini burada çekiyorlar. Burası yoğun bir şekilde kullanılıyor.”diye konuştu.


“Katma değeri yüksek ürünlere yöneldik”

Ellerindeki imkanları çok iyi değerlendirdiklerine dikkat çeken Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven şunları söyledi, “Kırsal mahalle merkezi çalışmalarımız devam ediyor. Yeni imar planımız 18’i tescil aşamasında bu imar planını en hızlı bitiren belediye biz olduk. Ekonomik alanda güzel yatırımlar yapıyoruz. Özellikle önümüzdeki 5 yıl içinde ekonomik olarak da dolu dolu geçecek. Tarımsal alanda katma değeri yüksek ürünler kazandırmaya başladık. Ben sürekli Afşin’de kalkınmayı nasıl sağlarım, diye kafa yoruyorum.

İlçem için en iyisini istiyorum. Turizm alanında elimize baktığımızda Ashab-ı Kehf büyük bir potansiyel ama tek başına küreselleşme sürecinde yeterli olmuyor. Elimizde Türkiye’nin 4. Büyük ovası var, orada ürettiğimiz ürünler katma değeri yüksek değil ve bir kısmı da tarım dışı ekilmiyor. Çiftçi ektiğinin karşılığını almak istiyor. Bu yüzden katma değeri yüksek ürünlere yöneldik. Tıbbi aromatik bitkilere yöneldik. Lavantanın yanına çeşitlilik kazandırdık.

2023 yılına kadar yerel kalkınmayı çözmek istiyoruz. Lavanta balını geliştirdik, bunun kilosu 150 TL’ye kadar satılıyor. İlçemizde arıcılar birliği yoktu onu kurduk. Arıların kovan içindeki faaliyetleri deneysel ortamda gözlerinden imkanı vereceğiz. Türkiye’de ilk kez biz yapıyoruz. Bu da turizmi artı bir destek sağlayacak. 2023’te geldiğimizde İnşallah büyük şehrin yapacağı bertaraf tesisinde birlikte çevresel sorunlar minimuma indireceğiz. Yeni Afşin alanında altyapı sıfırdan yapmamız lazım. Nüfusumuz sürekli artıyor. “Bugün itibarıyla yeni imar alanlarında 18 uygulaması 3-4 ay içerisinde bitmiş olacak.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam