
Kahramanmaraş, 11 Nisan 2025 – Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2025 yılı Mart ayında gerçekleştirilen güvenlik ve asayiş çalışmalarına ilişkin detaylı istatistikleri kamuoyu ile paylaştı.
Vali Ünlüer, terörle mücadele, uyuşturucu operasyonları, trafik denetimleri ve göçmen kaçakçılığı gibi birçok alandaki faaliyetlere dair önemli veriler açıkladı.
Terörle Mücadele: Mart ayında PKK/KCK başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik kırsal ve şehir merkezlerinde toplam 17 operasyon düzenlendi. FETÖ, DEAŞ, DHKP/C ve diğer örgütlere yönelik 13 operasyonda ise 8 şüpheli gözaltına alınırken, 2 kişi tutuklandı.
Asayiş Olayları: Genel asayiş olaylarında bir artış gözlemlenirken, mal varlığına karşı işlenen suçlarda %29,6 oranında önemli bir düşüş yaşandı. Kişilere karşı işlenen suçlarda ise %9,95’lik bir artış kaydedildi. Ruhsatsız silah ve silah kaçakçılığı operasyonlarında 87 adet silah ele geçirilirken, 95 şahıs hakkında işlem yapıldı. Aranan şahıslara yönelik çalışmalarda ise toplam 237 kişi yakalandı.