Kahramanmaraş’ta hırsızlık şebekesi çökertildi - Maraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika HaberleriMaraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2026 - 06:37

Kahramanmaraş’ta hırsızlık şebekesi çökertildi

Kahramanmaraş’ta hırsızlık şebekesi çökertildi
Son Güncelleme :

06 Mart 2020 - 7:52

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, örgütlü olarak enerji nakil hatlarından kablo hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden ikisi tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığınca takibi yapılan faili meçhul olayların aydınlatılması kapsamında Elbistan ilçesinde enerji nakil hatlarından kablo hırsızlığı suçunu örgütlü olarak işlediği tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda örgüt lideri H.A. ile Ş.C.B, A.Ö, L.K. ve E.Y. gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, bir direk tırmanmada kullanılan emniyet halatı, bir matkap ile çok sayıda yan keski, pense, kerpeten, tornavida, çekiç, anahtar göbeği, anahtar takımları ve muhtelif malzemeler ele geçirildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan örgüt lideri H.A. ile Ş.C.B, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

A.Ö. ve L.K. adli kontrol şartıyla, E.Y. ise ifadesinin alınmasına tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında 3 faili meçhul enerji nakil kablo hırsızlığı ve bir evden hırsızlık olayı aydınlatıldığı belirtildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.