KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Ablasyon Tedavisi ile Türkiye’nin Dört Bir Yanına Şifa Dağıtıyor - Maraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika HaberleriMaraş46 | Kahramanmaraş Haber | K.Maraş Gündem Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 14:50

KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Ablasyon Tedavisi ile Türkiye’nin Dört Bir Yanına Şifa Dağıtıyor

KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Ablasyon Tedavisi ile Türkiye’nin Dört Bir Yanına Şifa Dağıtıyor
Son Güncelleme :

06 Mayıs 2021 - 9:09

Kahramanmaraş’ta başarılı ve 3 boyutlu ablasyon ve görüntüleme operasyonlarıyla adından söz ettiren Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (Tıp Fakültesi Hastanesi), Türkiye’nin birçok ilinden gelen hastalara şifa dağıtıyor.

KSÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Çağrı Aykan, kalp ritim bozukluklarının tanı ve tedavisinde 3 boyutlu kalp haritalama yöntemi olan CARTO-3 cihazı hakkında bilgiler verdi.

“Kardiyoloji bölümü içerisinde kurduğumuz elektro fizyoloji laboratuvarında uygulanan yeni tedavi yöntemi (3 boyutlu) elektro anatomik ablasyon sistemi sayesinde kalp çarpıntısı şikâyeti ile gelen ve tedavi edilmesi çok zor ölümcül olan veya daha önce başarısız işlem gerçekleştirilen hastalarımızı sağlığına kavuşturuyoruz.” diyen Prof. Dr. Ahmet Çağrı Aykan, “Kalp yetmezliği ve ölümcül çarpıntı nedeniyle kalp pili takılıp 4 defa yakma tedavisi uygulandığı halde başarısız olan hasta, merkezimizde tedavi altına alındı. Hastaya önce iman tahtası kemiğinin altından iğne ile kalbin dış zarına damar yolu yerleştirildi. Daha sonra kalbin 3 boyutlu haritası çıkartılarak çarpıntıya neden olan bölge tespit edildi. Ablasyon tedavisi ile hasta sağlığına kavuşturuldu. Hastalarımız uygulanan işlemden 24 saat sonra kısa süre içerisinde taburcu olmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin ilave yatırımlar ve güncel teknolojilerle sürekli gelişerek ve kendini yenileyerek bölgenin sağlık üssü olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Prof. Dr. Niyazi Can, Tıp Fakültesi hastanemizde 2020 yılında 470 bine yakın hastaya ayakta tedavi hizmeti verildiğini ve 25 bin ameliyat gerçekleştirildiğini belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam